Meer over de Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence is een betoverende regio in Zuid-Frankrijk en biedt een boeiende mix van natuurlijke pracht en avontuurlijke mogelijkheden. De wereldberoemde Gorges du Verdon, ook wel de "Grand Canyon van Europa" genoemd, fascineert met zijn adembenemende landschap.

Watersportliefhebbers vinden hun paradijs aan de oevers van het Lac de Sainte-Croix en het Lac de Serre-Ponçon, waar kajakken, zeilen en zwemmen tot de mogelijkheden behoren.

De regio heeft een rijke geschiedenis met sporen van menselijke aanwezigheid die teruggaan tot de prehistorie. Pittoreske dorpjes en historische steden zoals Digne-les-Bains en Sisteron weerspiegelen de architectuur en de levensstijl van weleer. Weelderige natuurparken, typische Provençaalse dorpjes, lavendelvelden, olijfgaarden en zonovergoten markten vormen de kenmerkende charme van de regio. Het unieke 'Colorado van Frankrijk' onthult een surreële geologische formatie die je nergens anders vindt.

De Alpes-de-Haute-Provence is een regio die de diversiteit van Zuid-Frankrijk in al zijn glorie toont.

Laatste blogs

Blog Thumbnail
Eenvoudig opladen tijdens jouw vakantieverblijf in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right
Blog Thumbnail
Swing je club en ontdek enkele favoriete golfbanen in het zonnige Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right
Blog Thumbnail
Zin in wat verfrissing en plezier met het hele gezin? Onze blog neemt je mee naar de leukste pretparken in Zuid-Frankrijk, waar opwinding en verfrissing hand in hand gaan.
Lees meer
chevron_right

Bekijk alle plaatsen in Alpes-de-Haute-Provence

Kom meer te weten over alle specifieke dorpjes en stadjes

Castellane
Lees meer
chevron_right