Een reis langs de mooiste plekken in de Gard: van Uzès tot Arles

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

1. Uzès

Deze stad in de Gard is gelegen in het departement Gard in de regio Occitanie. Het is bekend om zijn historische centrum met prachtige oude gebouwen, waaronder een kathedraal en een kasteel. Er zijn ook veel gezellige terrassen en winkeltjes om te bezoeken, waar je lokale producten en handgemaakte souvenirs kunt kopen. Uzès is ook bekend om zijn Provençaalse markten, waar je verse groenten, fruit, kaas en andere lokale producten kunt kopen.

Uzès

2. Le Pont du Gard

Dit aquaduct is een van de meest indrukwekkende monumenten van Frankrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het werd gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw na Christus om water van de rivier de Gardon naar de stad Nîmes te transporteren. Het aquaduct bestaat uit drie lagen van grote stenen bogen die op elkaar gestapeld zijn, en het is ongeveer 50 meter hoog. Het is een populaire plek voor wandelen en picknicken, en je kunt ook een begeleide tour boeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van het aquaduct.

3. Nîmes

Deze stad in de Gard is gelegen in het departement Gard in de regio Occitanie. Het is bekend om zijn Romeinse monumenten, waaronder de Arena van Nîmes, een oud amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor evenementen, en het Maison Carrée, een oude tempel die nu een museum is. Er zijn ook veel musea en galerieën om te bezoeken, zoals het Musée des Beaux-Arts en het Musée de la Romanité. Nîmes heeft ook veel gezellige markten en winkels waar je lokale producten en handgemaakte souvenirs kunt kopen.

De Arena van Nîmes

4. Le Jardin de la Fontaine

Dit prachtige park in Nîmes is gelegen in het hart van de stad en is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Het park heeft fonteinen, bloemen, bomen en een vijver, en er zijn ook wandelpaden en bankjes om te rusten. Het park is ook bekend om zijn oude Romeinse ruïnes, zoals de Tour Magne en de Temple de Diane.

5. La Camargue

Dit unieke gebied aan de Middellandse Zee is gelegen in het departement Bouches-du-Rhône in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is bekend om zijn wilde paarden, flamingo's en rietvelden, en het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en fotografen. Er zijn ook veel mooie stranden om te bezoeken, zoals Les Saintes-Maries-de-la-Mer en La Grande Motte. In La Camargue kun je ook deelnemen aan verschillende outdooractiviteiten, zoals paardrijden, vissen en kajakken.

La Camarque

6. Saint-Hippolyte-du-Fort

Dit is een charmant dorpje in de Gard gelegen in het departement Gard in de regio Occitanie. Het dorp heeft mooie oude gebouwen, zoals een kerk uit de 15e eeuw en oude huizen met sierlijke gevels. Er zijn ook veel leuke wandel- en fietsroutes in de omgeving, waar je kunt genieten van het prachtige platteland en de natuur. In Saint-Hippolyte-du-Fort zijn ook verschillende leuke winkels en restaurantjes om te bezoeken.

7. Anduze

Dit dorpje in de Gard is gelegen in het departement Gard in de regio Occitanie. Het is bekend om zijn beroemde Bamboo Garden, waar je tussen de gigantische bamboestruiken kunt wandelen en de exotische planten en bloemen kunt bewonderen. Er zijn ook veel gezellige winkels en restaurantjes om te bezoeken, waar je lokale producten en Provençaalse gerechten kunt proberen. Anduze heeft ook een mooi historisch centrum met oude huizen en gebouwen om te bezoeken.

La Bambobouseraie d'Anduze

8. Le Gorges du Gardon

Dit is een prachtig gebied met kloven en waterfalls gelegen in het departement Gard in de regio Occitanie. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en kanoërs, en er zijn ook veel mooie uitzichtpunten om te bezoeken. In Le Gorges du Gardon kun je ook deelnemen aan verschillende outdooractiviteiten, zoals raften en klimmen. Het gebied heeft ook een rijk flora- en fauna, dus het is een leuke plek om te genieten van de natuur.

Le Gorges du Verdon

9. Les Baux-de-Provence

Dit is een historisch dorpje in de Gard gelegen in het departement Bouches-du-Rhône in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het dorp heeft een mooie kasteelruïne die dateert uit de 11e eeuw, en het biedt prachtige uitzichtpunten over de omgeving. Les Baux-de-Provence heeft ook gezellige winkels en restaurantjes waar je lokale producten en Provençaalse gerechten kunt proberen. Het dorp is ook bekend om zijn jaarlijkse middeleeuwse festival, waarbij het dorp wordt omgetoverd in een historisch decor met middeleeuwse markten, muziek en entertainment.

Château des Baux

10. Arles

Deze stad in de Gard is gelegen in het departement Bouches-du-Rhône in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is bekend om zijn Romeinse monumenten, zoals de Arena van Arles, een oud amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt voor evenementen, en het theater, dat nu een museum is. Arles heeft ook veel musea en galerieën om te bezoeken, zoals het Musée Vincent van Gogh en het Musée de l'Arles Antique. De stad heeft ook gezellige markten en winkels waar je lokale producten en handgemaakte souvenirs kunt kopen. Arles ligt aan de rivier de Rhône en heeft een mooi historisch centrum met oude huizen en gebouwen om te bezoeken.

Arles

De Gard is een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk met een rijke geschiedenis en schoonheid. Of je nu geïnteresseerd bent in historische monumenten, outdooractiviteiten of het proeven van lokale producten, de Gard heeft iets voor elk type reiziger. We hopen dat deze lijst met de 10 mooiste plekken in de Gard je heeft geholpen om te bepalen welke bestemmingen je wilt bezoeken tijdens je reis. Vergeet niet om ook de kleinere dorpjes en plattelandsgebieden te bezoeken, want de Gard heeft veel verborgen schatten die het ontdekken waard zijn. We wensen je een geweldige reis door deze prachtige regio van Frankrijk!


Leen Lievens
Zaakvoerder
Vakantiehuizen in de buurt

Vakantiehuizen in de omgeving

No items found.

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right