Zet je schrap voor een avontuurlijke reis door de Provence!

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Tijd om op avontuur te gaan in de prachtige Provence! Ben je op zoek naar de leukste attracties voor het hele gezin? Dan hebben wij goed nieuws! Wij hebben de coolste en meest verrassende attracties voor jong en oud voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek wat de Provence te bieden heeft!

Gorges du Touourenc

Wandelen in de Gorges du Toulourenc is een betoverende ervaring die je meeneemt door een landschap met een rijke betekenis en ongerepte schoonheid. De naam "Toulourenc," afgeleid van het Provençaalse woord voor "alles of niets," benadrukt de wispelturigheid van deze rivier. Bij veranderingen in het weer kan het een rustig stroompje veranderen in een kolkende watermassa.

De Gorges du Toulourenc, gelegen aan de voet van de imposante Mont Ventoux en ten noorden van Malaucène, bieden avontuurlijke wandelaars een unieke gelegenheid om de natuurlijke pracht van de regio te ervaren. De rivier Toulourenc strekt zich over ongeveer 30 kilometer uit, om uiteindelijk in de Ouvèze-rivier uit te monden.

Tijdens de zomermaanden, wanneer de zon hoog aan de hemel staat, kun je verkoeling vinden door met je voeten in het koele water van de Toulourenc te wandelen. Het 9 kilometer lange wandelpad leidt je door de kloven, omgeven door de schaduw van de natuurlijke rotsformaties. Deze plek biedt niet alleen een prachtige omgeving maar ook een kans om in harmonie met de natuur te zijn.

Het is van essentieel belang om de kwetsbare natuur te respecteren en de ter plaatse geldende regels te volgen, zodat anderen ook van deze adembenemende omgeving kunnen genieten. Wandelen in de Gorges du Toulourenc is een avontuur dat je de kans geeft om de schoonheid en kracht van de natuur te ervaren, omringd door een betoverend landschap.

Het is een plek waar de natuur heerst, en waar de naam "Toulourenc" je eraan herinnert dat de natuur soms alles of niets kan zijn.

Parking: in Mollans-sur-Ouvèze en Malaucène.

Om er te komen: Vanaf Malaucène, neem je via de D242 de richting van het gehuchtje Veaux. Vanaf het gehuchtje Veaux ongeveer 500m doorrijden op de D242. Parkeren bij de brug over de rivier de Toulourenc.

Verlies jezelf in de wereld van de stripfiguren in het Spirou Park

Het Spirou Park, gelegen in Monteux, is een themapark gebaseerd op de stripverhalen van het Franse stripfiguur Spirou en zijn vrienden. Het park biedt een ruim aanbod aan attracties en activiteiten voor het hele gezin, inclusief live shows, parades en meet-and-greets met de stripfiguren.

Een van de populairste attracties van het park is de achtbaan 'The Little Marsupilami', een wild en kronkelend parcours met veel bochten en hellingen, gebaseerd op de avonturen van het personage Marsupilami uit de stripboeken. Voor de kleintjes is er ook een speeltuin en een draaimolen.

Naast de attracties heeft het park ook verschillende restaurants en snackbars waar je kan genieten van een hapje en een drankje. In het winkelgebied kan je terecht voor souvenirs en stripboeken van Spirou en zijn vrienden.

Het park organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten, zoals nachtelijke openingen en speciale shows tijdens vakantieperiodes. Het park is geopend van maart tot november en biedt verschillende toegangsprijzen en abonnementsopties aan.

Kortom, het Spirou Park is een must-visit attractie in de Provence voor fans van stripboeken en gezinnen die op zoek zijn naar een leuke dag vol avontuur en plezier.

Meer info : Parc Spirou Provence


Beleef het avontuur van je leven in het Ventoux Adventure Park!

Ventoux Aventure is dé place to be voor wie op zoek is naar avontuur en actie in de natuur! Het park biedt maar liefst drie verschillende parcours aan, waarmee zowel kleine als grote waaghalzen aan hun trekken komen. Zo is er een parcours speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar waarop ze veilig en volop kunnen klauteren en klimmen. Voor de iets oudere kinderen vanaf 6 jaar is er een uitdagender parcours met netten, touwen en bruggen. En voor de volwassenen is er zelfs een hindernissenparcours van maar liefst drie uur lang! Na al dat avontuur kan je tot rust komen op het strand aan het vlakbij gelegen meer van Mormoiron.

Kortom, een dagje in Ventoux Aventure is pure fun voor het hele gezin!

Meer info : Ventoux Aventure

Adventure Ventoux

Plezier op het Water te Apt

Moby Base in Apt is een plek van plezier en avontuur, met tal van activiteiten voor alle leeftijden. Geniet van twee drijvende hindernisbanen, waaronder een indrukwekkende baan van 42m x 30m.

Voor de kleintjes is er de Moby Base Kids-zone met aangepaste spelletjes en ondiep water. Verken het meer met peddels, kano's, kajaks en waterfietsen. Een geweldige bestemming voor een dag vol waterpret in de prachtige omgeving van de Provence.

https://www.mobybase.fr/

Mont Serein

Als je even wilt afkoelen, biedt het Mont Serein resort een welkome verademing met een gemiddelde temperatuurdaling van 10 graden vergeleken met de zomertemperaturen in het dal. Het is de perfecte plek om de hitte te ontvluchten en een frisse berglucht in te ademen terwijl je geniet van de vele activiteiten die het resort te bieden heeft.

De rodelbaan in Mont Serein is een leuke activiteit voor het hele gezin. Het is een afdaling van ongeveer 900 meter over rails op een sleetje met remmen. Het parcours biedt verschillende bochten en hoogteverschillen, wat zorgt voor een leuke en uitdagende rit. De snelheid van de sleetjes kan worden aangepast, waardoor het ook geschikt is voor jongere kinderen. Het is een populaire attractie bij bezoekers van Mont Serein en zeker de moeite waard om uit te proberen!

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aan tubing te doen, waarbij je op een grote opblaasbare band een bochtige afdaling maakt over de piste. Deze activiteiten zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Voor de allerkleinsten is er een speeltuin en voor de oudere kinderen zijn er coole activiteiten zoals all terrain scooters. Maar de grootste attractie is ongetwijfeld het onvergetelijke uitzicht op de Mont Ventoux en de weelderige omgeving van de Provence.

Natuur, avontuur en sensatie, dat is wat je kunt verwachten tijdens een bezoek aan Mont Serein in de zomer.

Mont serein

Meer info: Mont Serein

Kajakken in Fontaine de Vaucluse

Verken de natuurlijke schoonheid en avonturen van Fontaine de Vaucluse met een kajaktocht op de Sorgue-rivier. Deze regio is een geweldige bestemming voor watersportliefhebbers, en bij Kayak Vert en Canoe Evasion, gelegen langs de oevers van de Sorgue, kun je de natuur in al haar pracht ervaren.

Geniet van het kristalheldere water, professionele gidsen en het rustgevende geluid van stromend water terwijl je de rivier afvaart. Onderweg kun je de diverse flora en fauna bewonderen, van eenden en reigers tot nieuwsgierige bevers.

Peddel door het hart van de Vaucluse, van Fontaine de Vaucluse tot L'Isle sur la Sorgue, en bewonder het prachtige landschap. De Sorgue is een kwetsbaar en beschermd natuurgebied, dus het respecteren van de omgeving is van groot belang.

Kayak Vert en Canoe Evasion zijn het hele jaar door geopend, zeven dagen per week. Kies een kano voor 2, 3 of 4 personen en geniet van een onvergetelijke tocht van 2 uur op de Sorgue over een traject van 8 km. Hier ontdek je de natuurlijke schatten van de Sorgue, omringd door weelderige flora en fauna, voor een authentieke natuurervaring. Mis dit avontuur niet tijdens je verblijf in Fontaine de Vaucluse!

Kayak Vert

Fontaine de Vaucluse

Telefoon : 0033 (0)490 20 35 44

https://www.canoe-france.com/nl/sorgue-parcours-tarifs/


Snelheid, actie en plezier!

De karting in Monteux is dé plek voor liefhebbers van snelheid en adrenaline. Hier kan je zelf in een kart achter het stuur kruipen en over het circuit scheuren als een echte Formule-1 coureur. Met een lengte van 1,2 kilometer en diverse bochten en rechte stukken is het circuit geschikt voor zowel beginners als ervaren rijders.

Maar de karting in Monteux biedt meer dan alleen karten. Zo is er bijvoorbeeld ook een paintball terrein en mini-golf waar je kunt strijden tegen vrienden of familie. En voor de kleintjes is er een mini-kartbaan waar zij ook hun race-skills kunnen laten zien.

Kortom, een bezoek aan de karting in Monteux is een absolute must voor iedereen die houdt van snelheid, avontuur en een beetje competitie. Kom langs en voel de wind door je haren terwijl je over het circuit scheurt!

Meer info: Karting Monteux

Karting Monteux

Het is tijd om de avonturier in jezelf los te laten en te genieten van de vele attracties die de Provence te bieden heeft. Of je nu een waterrat bent, een krokodillenliefhebber of een fan van pretparken, er is voor elk wat wils. Dus pak je gezin bij de hand en ga op pad om deze geweldige bestemming te verkennen!

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right