Plaatsen
Flayosc

Ontdek ons aanbod in

Flayosc

Meer over

Flayosc

Flayosc is een charmant dorpje gelegen in de Var-regio van Zuidoost-Frankrijk. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en wordt omgeven door een prachtig landschap van glooiende heuvels en wijngaarden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Flayosc is het middeleeuwse kasteel, dat boven het dorp uittorent en een indrukwekkend uitzicht biedt over de omgeving. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en heeft door de eeuwen heen dienst gedaan als fort, paleis en zelfs gevangenis.

Naast het kasteel zijn er nog tal van andere historische gebouwen te ontdekken in Flayosc, waaronder de Romaanse kerk Saint-Laurent en de oude wasplaatsen. Het dorp heeft ook een bruisend centrum met gezellige cafés, restaurants en lokale winkels waar u kunt genieten van de Provençaalse levensstijl.

Flayosc is dan ook een populaire uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige omgeving, met wandelpaden die leiden naar de omliggende bergen en bossen. Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder meer de Gorges du Verdon, het meer van Sainte-Croix en andere pittoreske dorpjes van de Var-regio.