Plaatsen
Montauroux

Ontdek ons aanbod in

Montauroux

Meer over

Montauroux

Montauroux is een charmant dorp in het zuiden van Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw en biedt een unieke mix van geschiedenis, natuur en cultuur.

Het was oorspronkelijk een fort gebouwd door de graven van de Provence en werd later uitgebreid om de omliggende landbouwgronden te beschermen. In de loop der eeuwen heeft het dorp vele heersers gekend, waaronder de Tempeliers, de Grimaldi's en de bisschoppen van Fréjus.

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel historische bezienswaardigheden te zien in Montauroux. Het kasteel van Montauroux, gelegen op een heuvel boven het dorp, biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een populaire locatie voor concerten en andere culturele evenementen.

Het meer van Saint-Cassien, op slechts een paar kilometer afstand, biedt nog meer mogelijkheden om van de natuur te genieten. Het meer is een populaire plek voor zwemmen, vissen, kanoën en kajakken, en er zijn tal van wandel- en fietspaden in de omgeving. Het is ook een ideale plek om te wandelen of te fietsen rond het meer.

Montauroux ligt op ongeveer 30 kilometer landinwaarts van de Middellandse Zee. Dit betekent dat het dorp geen directe toegang heeft tot de kust en de stranden, maar het is nog steeds mogelijk om de zee te bereiken binnen een redelijke rijafstand. De dichtstbijzijnde kustplaatsen zijn Cannes en Fréjus, die beide op ongeveer 30-40 minuten rijden van Montauroux liggen. Beide steden bieden prachtige stranden, restaurants, winkels en andere toeristische attracties.

Het dorp heeft ook een aantal restaurants die lokale specialiteiten serveren, waaronder verse visgerechten uit de Middellandse Zee en traditionele Provençaalse gerechten bereid met verse ingrediënten uit de regio.

Al met al biedt Montauroux een unieke mix van geschiedenis, natuur en cultuur. Het is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Provençaalse ervaring, weg van de drukte van de kust.