Plaatsen
Sablet

Ontdek ons aanbod in

Sablet

Meer over

Sablet

Sablet is een prachtig middeleeuws dorpje gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, in de Provence-Alpes-Côte d'Azur regio. Het dorp is doordrenkt van geschiedenis en biedt een overvloed aan bezienswaardigheden voor bezoekers om te ontdekken.

Het dorp Sablet heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Het werd oorspronkelijk gesticht als een Romeinse nederzetting en groeide later uit tot een middeleeuws dorp. De strategische ligging van Sablet zorgde ervoor dat het dorp vaak werd gebruikt als een verdedigingspost tegen vijandelijke aanvallen.

Een van de hoogtepunten van Sablet is de prachtige kerk van Saint-Nazaire, die teruggaat tot de 12e eeuw. Bewonder de indrukwekkende romaanse architectuur en het de uitzicht vanuit de klokkentoren.Ook de oude stenen wasplaats, "Le Lavoir", is een bezoek waard.

Sablet biedt ook prachtige wandelmogelijkheden door de wijngaarden en landschappen, en er zijn tal van wijnproeverijen en rondleidingen beschikbaar om meer te leren over de wijnproductie in deze regio.

In de omgeving van Sablet is er zoveel te ontdekken en te beleven! Zoals fietsen of wandelingen door de spectaculaire Dentelles de Montmirail, waar u wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten over het landschap. Of neem een picknick mee en geniet van een rustige middag aan de oevers van de rivier de Toulourenc.

Andere pittoreske dorpjes in de omgeving van Sablet, zijn het betoverende Gigondas, het karakteristieke Vacqueyras en het charmante Beaumes de Venise. Deze dorpen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken en bieden een unieke ervaring van de Provençaalse levensstijl.

Er is voor elk wat wils in deze prachtige regio van de Provence!