Plaatsen
Barbentane

Ontdek ons aanbod in

Barbentane

Welkom in Barbentane !

Meer over

Barbentane

Barbentane is een mooi dorp in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, tussen Avignon en Arles. Het is een prachtige plek voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van de regio.

Het dorp Barbentane heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was ooit een belangrijke vestingstad, en de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van Barbentane zijn nog steeds te zien op de top van een heuvel die uitkijkt over het dorp en de omliggende regio. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende als een belangrijk bolwerk tijdens de Honderdjarige Oorlog en de religieuze conflicten van de 16e eeuw.

Naast het middeleeuwse kasteel, zijn er nog andere bezienswaardigheden in Barbentane die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Een van de belangrijkste is de Église Sainte-Anne, een prachtige kerk uit de 18e eeuw met een indrukwekkende gevel en mooie fresco's aan de binnenkant. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Place Favier, een charmant plein met een fontein en diverse restaurants en cafés, en de Rue des Ramparts, een oude straat met prachtige huizen uit de 16e en 17e eeuw.

Er zijn ook tal van activiteiten in en rond Barbentane die toeristen kunnen doen. Wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten in de regio, met name langs de oevers van de rivier de Rhône. Bezoekers kunnen ook genieten van wijnproeverijen, het verkennen van lokale markten, het bijwonen van festivals en concerten, en het bezoeken van nabijgelegen steden en dorpen zoals Avignon, Saint-Rémy-de-Provence en Les Baux-de-Provence.

Bij een bezoek aan Barbentane maak dan zeker een uitstap naar de adembenemende abdij van Saint Michel de Frigolet. Gelegen net buiten het dorp in het hart van de Montagnette, biedt deze historische abdij een oase van rust en schoonheid. Zeker een must-see voor elke reiziger die op zoek is naar de beste ervaringen in de Provence.

Kortom, Barbentane is een ideale bestemming voor toeristen die willen genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van de regio, evenals de prachtige natuurlijke omgeving en tal van activiteiten.

Het dorp is ook gunstig gelegen ten opzichte van andere nabijgelegen steden en dorpen, zoals Saint Rémy de Provence (17 km), Avignon (6km), Eygalières (30 km), Arles (45 km), Nimes (35 km), Pont du Gard (30 km), Uzes (40 km), Aix en Provence (45 km), Ilse-sur-la-Sorgue (30km) en Marseille (80 km).