10 tips voor een vrolijke start van je autoreis

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Hoor je die bekende zinnen op de achterbank? Zijn we er al bijna? Ik verveel me...' Yup, dat zijn de tekenen van verveling tijdens die lange autorit naar de vakantie. Kinderen vinden stilzitten nu eenmaal niet zo leuk. Maar geen paniek! We hebben de perfecte oplossing tegen de verveling: leuke autospelletjes die niet alleen de kinderen, maar ook jou bezighouden tijdens de reis.

Maak kennis met 10 verrassend leuke autospelletjes. Lachen en ontspannen voor het hele gezin!!!!

1. Autobingo voor Lachende Gezichten!

"Bingo!" galmt het vanaf de achterbank zodra alle vakjes op de kaart zijn aangekruist. Autobingo is het ultieme spel voor een vrolijke autorit met het gezin. Elke bingokaart bevat voorwerpen die je onderweg tegenkomt. Zodra je een voorwerp spot dat op je kaart staat, is het tijd om aan te kruisen. Wie vindt ze het snelst?

2. Ik ga op reis en neem mee

Een klassieker onder de autospelletjes: 'Ik Ga op Reis en Neem Mee.' Begin de reeks met "Ik ga op reis en neem mee...," en voeg een voorwerp toe. De volgende persoon herhaalt de zin, noemt het eerste voorwerp en voegt er zelf een nieuw item aan toe. Hoe meer voorwerpen, hoe grappiger het wordt!

3. Geen Ja, Geen Nee, Geen Eh

Bij dit autospel mag je geen 'ja', 'nee', of 'eh' zeggen. De uitdaging? Stel vragen waarop de ander meteen met ja of nee wil antwoorden. Een gesprek voeren zonder deze woorden wordt nu de kunst. Probeer maar eens een gesprek te voeren zonder deze woorden. Wie het het langst volhoudt, die wint.

4. Zinnen maken van nummerplaten

Laat de kinderen hun leesvaardigheden aanscherpen met het 'Zinnen of Woorden maken van Nummerplaten' spel. Als ze zelf kunnen lezen, wordt de autorit een waar avontuur! Kies samen een nummerplaat, zoals bijvoorbeeld 1-JBG-265, en laat de creativiteit stromen. Hoe snel kunnen ze een leuke zin maken met de letters op de nummerplaat?

5. Autoruit creaties

Wist je dat whiteboardstiften moeiteloos van autoramen vegen? Test het eerst thuis voordat je naar een autoruit staart met een getekend kunstwerk...

Zo werkt het: bedenk een voorwerp of dier en probeer het op het autoraam te tekenen. Neem je tijd en laat anderen raden terwijl je tekent.

6. Woordenslang

Herontdek de klassieker 'Woordenslang' voor een dosis creatieve taalpret! Begin met een woord en vorm vervolgens een nieuw woord met de laatste letter van dat woord. Geef het spel een twist door een thema toe te voegen - speel met dieren, landen, misschien zelfs kleuren! Wie geen antwoord meer weet, verliest het spel.

7. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Kies een object dat voor iedereen zichtbaar is, noem de kleur, en laat de rest van de auto raden wat het is. Eenvoudig, toch? Een leuke manier om de reis op te vrolijken!

8. Muzikale uitdaging - Stop en Zing!

Begin een vrolijk nummer en zing uit volle borst mee. Maar hier komt de twist: zet plotseling het volume op 0 en blijf zingen. Durf jij de juiste toon vast te houden als de muziek weer begint? Een garantie voor plezier en gelach!

9. Samen Fantaseren

Duik in de wereld van de verbeelding met het spel "Verhalenketting"! Speler 1 begint met de magische woorden "Er was eens...", waarna speler 2 een zin toevoegt en speler 3 daar weer een zin aanbreit. Zo creëer je samen een uniek verhaal. De mogelijkheden zijn eindeloos en het kan kort of lekker lang duren.

10. Wie ben ik?

"Raad de Persoon"! Een speler denkt aan een bekend persoon en de anderen stellen ja/nee-vragen om erachter te komen wie het is. Is het een filmster? Een politicus? Een superheld? Plezier en nieuwsgierigheid gegarandeerd!

Leen Lievens
Zaakvoerder
Vakantiehuizen in de buurt

Vakantiehuizen in de omgeving

No items found.

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right