5 tips voor duurzaam reizen vanuit je vakantiewoning

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

In deze blog nemen we je mee op een reis naar het betoverende Zuid-Frankrijk, waar de zon schijnt, de dorpen charmeren, en elektrische auto's de nieuwe helden van de weg zijn.

Ontdek de slimme manieren om je elektrische voertuig op te laden terwijl je lokale pareltjes verkent en geniet van de unieke ervaringen die duurzaam reizen te bieden heeft.

Het opladen van je elektrische auto tijdens je vakantie is eenvoudiger dan je denkt. Zelfs als je vakantiewoning geen eigen laadpaal heeft, zijn er handige oplossingen beschikbaar om je auto moeiteloos op te laden.

1. Check de laadmogelijkheden bij je vakantiewoning

Voordat je vertrekt, is het handig om te weten welke laadmogelijkheden je vakantiewoning biedt. Sommige woningen hebben al laadpalen, terwijl je bij andere wellicht gebruik kunt maken van het gewone stopcontact. De meeste vakantiehuizen zijn ook gunstig gelegen ten opzichte van openbare laadpunten.

2. Slim laden tijdens het boodschappen doen voor aankomst

Geef je vakantie een vliegende start door tijdens je reis al boodschappen te doen én je elektrische auto op te laden. Ontdek supermarkten zoals Lidl, Carrefour, en Leclerc die snelladers aanbieden. Terwijl je je boodschappen doet, laad je je auto snel op, zodat je bij aankomst in je vakantiewoning meteen kunt genieten van een goed gevulde koelkast en een opgeladen auto voor je volgende uitstap.

Laadstations van Lidl

Laadstations van Carefour

Laadstations van Leclerc

3. Dineren en opladen: kies restaurants in dorpjes met laadinfrastructuur

Wanneer je op zoek bent naar een gezellig restaurantje, is de kans groot dat deze in een pittoresk dorpje ligt. Het goede nieuws is dat in veel van deze schilderachtige plekken al laadpalen beschikbaar zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om je auto op te laden terwijl je geniet van een smakelijk diner.

4. Combineer laden met lokale marktjes

Combineer het opladen van je elektrische auto met een bezoek aan lokale marktjes, zoals de levendige markt in Carpentras of de sfeervolle antiekmarkt in Isle-sur-la-Sorgue. Veel van deze pittoreske dorpjes bieden laadpalen aan, waardoor je kunt genieten van de lokale sfeer en de lokale lekkernijen.

5. Actief ontdekken terwijl je oplaadt

Laat het opladen van je auto geen stilstand betekenen. Ontdek de regio te voet of met de fiets terwijl je wacht. Het is een fantastische manier om verborgen pareltjes te vinden en wat beweging aan je dag toe te voegen.

Leen Lievens
Zaakvoerder
Vakantiehuizen in de buurt

Vakantiehuizen in de omgeving

No items found.

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right