Dierenparken in Zuid-Frankrijk

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

De Zoo de la Barben

Het dierenpark herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren. Bezoekers kunnen langs 9 kilometer lange wandelpaden dwalen om maar liefst 130 verschillende diersoorten te ontdekken.

Deze dieren zijn gehuisvest in ruime en natuurlijk aangelegde verblijven die hun natuurlijke habitats nabootsen en het welzijn van de dieren bevorderen.

Terwijl je door de dierentuin wandelt, kun je enkele van 's werelds meest iconische diersoorten bewonderen, waaronder majestueuze leeuwen, statige giraffen, elegante flamingo's en krachtige tijgers.

De dierentuin heeft speciaal aandacht besteed aan educatie en bewustwording over natuurbehoud. Er zijn informatieve borden en displays verspreid over het terrein om bezoekers te informeren over de diersoorten, hun leefgebieden en de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Meer info:

Zoo Barben - Rte du Château, 13330 La Barben

https://www.parcanimalierlabarben.com/

Ontdek de fascinerende wereld van krokodillen in Pierrelatte!

In Pierrelatte vind je de beroemde Krokodillenfarm waar je meer dan 400 krokodillen van verschillende soorten en maten kunt bewonderen. Het park heeft een oppervlakte van 8 hectare en biedt een fascinerende kijk op het leven van deze prehistorische dieren. De krokodillenfarm is de grootste krokodillenboerderij van Europa en is opgericht in 1987 door een gepassioneerde fokker van krokodillen.

Bij aankomst in het park word je verwelkomd door het geluid van krokodillen die luieren in de zon en genieten van het warme weer. Je kunt door het park wandelen en de verschillende soorten krokodillen bewonderen terwijl ze zonnen, zwemmen en hun scherpe tanden laten zien. Een van de hoogtepunten van het park is de voedertijd, waarbij de krokodillen in actie komen en je van dichtbij kunt zien hoe ze hun prooi grijpen en verslinden.

Naast de krokodillen heeft het park ook andere exotische dieren zoals schildpadden, slangen, hagedissen en zelfs reusachtige spinnen. Er is ook een educatief gedeelte waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en de biologie van deze fascinerende dieren.

Daarnaast biedt de krokodillenfarm ook verschillende activiteiten en shows aan. Zo is er een treintje dat door het park rijdt en kun je deelnemen aan een workshop waar je meer te weten komt over het kweken van krokodillen. Verder zijn er ook dagelijkse shows waarbij de verzorgers van de krokodillen hun kennis en vaardigheden tonen, en kun je zelfs een baby krokodil vasthouden en op de foto gaan.

De krokodillenfarm is dus zeker een bezoek waard als je in de Provence bent en op zoek bent naar een unieke en fascinerende ervaring. Of je nu een krokodillenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin, de Krokodillenfarm in Pierrelatte zal je niet teleurstellen!

Meer info :

http://www.lafermeauxcrocodiles.com/

Vlieg mee naar de betoverende wereld van vogels

De dierentuin van Upie, in de regio Drôme-Provençale, is een ware schat voor liefhebbers van natuur en dieren. Dit zoölogische en botanische park, verspreid over 6 hectare, is gewijd aan het behoud en de bescherming van vogels.

Met meer dan duizend vogels van wel 200 verschillende soorten, biedt de dierentuin een fascinerende en leerzame ervaring in een omgeving die het welzijn van de dieren vooropstelt.

Sinds de oprichting in 1976 door de gepassioneerde ornitholoog, Bernard Liauzu, heeft deze unieke plek zich ontwikkeld tot een waar paradijs voor vogels en een kweekcentrum voor bedreigde diersoorten. Bij het verkennen van de vogeltuin ontmoet je majestueuze rode ibissen, gracieuze flamingo's, indrukwekkende vale gieren, nieuwsgierige struisvogels, kleurrijke neushoornvogels en slimme raven, om er maar een paar te noemen.

Niet alleen vogelliefhebbers worden hier verwend, want naast de gevarieerde vogelwereld zijn er nog andere dierlijke verrassingen te ontdekken. Van schattige stokstaartjes en charmante maki's tot rustige schildpadden, de diversiteit van het dierenrijk komt tot leven in deze bijzondere omgeving. Bovendien is er een mini-boerderij en een betoverende tropische kas die je meeneemt op een reis doorheen verschillende habitats.

Een bezoek aan de dierentuin van Upie is niet alleen een plezierige ervaring, maar ook een kans om meer te leren over de prachtige dierenwereld en de inspanningen die worden geleverd om deze te beschermen.

Dompel jezelf onder in de harmonie van de natuur en bewonder de kleurrijke vlucht van vogels terwijl je geniet van de serene sfeer die deze idyllische plek uitstraalt. Een onvergetelijke dag voor het hele gezin is gegarandeerd in deze betoverende oase van biodiversiteit.

https://www.zooupie.com/fr/

Leen Lievens
Zaakvoerder
Vakantiehuizen in de buurt

Vakantiehuizen in de omgeving

No items found.

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right