Drôme Provençale: waar de Provence begint

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

In de betoverende regio Drôme dat verbonden is met Rhône-Alpes, maar met de Provençaalse ziel ontdek je een ware schatkamer van Provençaalse charme en natuurlijke pracht. Deze zuidelijke strook bekend als de Drôme Provençale vormt de grens tussen het noorden en het zuiden, waar lavendelvelden zich uitstrekken en het zingen van cicaden de lucht vult. Hier te midden van een landschap doordrenkt van Provençaalse charme vind je talloze pittoreske dorpjes. Velen prijkend op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk. Verlies jezelf in de rustieke pracht van Le Poët Laval, Montbrun-les-Bains en La Garde Adhémar, waar elke straat een verhaal vertelt.

Maar het avontuur stopt hier niet. Ontdek de prachtig gerestaureerde dorpen van Valaurie en La Laupie of laat je verleiden door de charme van de oude hooggelegen dorpen Rochebrune en Vercoiran. Een hoogtepunt van je reis is ongetwijfeld een bezoek aan Nyons, bekend om zijn zwarte olijven en de schilderachtige Romaanse brug over de rivier de Eygues. Voor de natuurliefhebbers is een uitstapje naar het nabijgelegen Remuzat een must, waar je wilde gieren kunt spotten.

De Drôme Provençale heeft meer te bieden dan alleen natuurlijke schoonheid. Voor de geschiedenisliefhebbers is dit een waar paradijs, met talloze overblijfselen uit de middeleeuwen die getuigen van een verleden vol oorlogen en conflicten tussen lokale heren. Bezoek de imposante kastelen van Grignan, Suze-la-Rousse en d'Aulan en laat je meevoeren naar een tijd van ridders en veldslagen. In de Drôme Provençale komt de geschiedenis tot leven en wordt elke steen een verhaal.

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right