Fietsen met het hele gezin

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Het kanaal van Carpentras

Het "Canal de Carpentras" is een historisch irrigatiekanaal in Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 19e eeuw om landbouwgebieden in de regio van water te voorzien. Het kanaal volgt een kronkelend pad door het landschap en levert water aan talloze boerderijen en velden. Wat het kanaal uniek maakt, is de manier waarop het is gebouwd. Het heeft indrukwekkende aquaducten en bruggen die het kanaal over valleien en rivieren dragen.

De aangrenzende paden langs het kanaal bieden uitstekende mogelijkheden voor fietsen. Fietsers kunnen genieten van schilderachtige ritten langs het kanaal en door het prachtige Provençaalse platteland. Het is een ontspannende manier om de regio te verkennen met het gezin. Langs het kanaal vind je vaak picknickplaatsen en rustplaatsen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor een dagje uit.

De Lus is 35,7 km lang.

Start- en eindadres: Rue Joseph Cugnot, Carpentras

Parkeergelegenheid: Parking de la Coulée Verte

Fietsroute van L'Isle-sur-la-Sorgue

Deze eenvoudige en bijna vlakke fietsroute begint in het charmante dorp L'Isle-sur-la-Sorgue, dat bekend staat om zijn kanalen, bruggen, antiekmarkten en brocante markten (rommelmarkten). Vanuit L'Isle-sur-la-Sorgue volg je D-wegen terwijl je de prachtige omgeving verkent. De route leid je naar Fontaine-de-Vaucluse, een pittoresk plaatsje waar de bron van de Sorgue-rivier zich bevindt. Dit is een must-see bestemming vanwege de kristalheldere bron en het prachtige landschap.

Tijdens je fietstocht kom je ook langs Saumane-de-Vaucluse, een schilderachtig dorp met een Romaanse kerk en een rijke geschiedenis. Dit is een mooie plek om te verkennen en even tot rust te komen. Deze fietsroute biedt een ontspannen manier om enkele van de mooiste plekken langs de Sorgue-rivier te ontdekken, inclusief pittoreske dorpjes, historische bezienswaardigheden en de natuurlijke schoonheid van de regio.

De lus is 25 km lang.

Start- en eindadres:

Parkeergelegenheid: Parking du Portalet

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right