Laat het snoepen beginnen

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Nougat van Sault

Traditionele specialiteit van het plateau van Albion in Haute Provence, wordt sinds 1887 ambachtelijk vervaardigd door het huis Boyer.

Om nougat te maken wordt lavandelhoning met eiwitten stijfgeslagen en in ketels gekookt om aan het einde van de bereiding vanillestroop en amandelen uit de streek toe te voegen.

Nougat wordt gepresenteerd tussen twee plakken matzes en is verkrijgbaar in twee versies: de witte, geliefd voor zijn romige, zachte aspect; en de zwarte, voor zijn subtiele gekarameliseerde aspect...

Met een bezoekje aan het kleine museum van het huis Boyer, in Sault, kom je wat meer te weten over de geschiedenis van deze heerlijke lekkernij en het fabricageproces.

De Sault-boetiek verwelkomt u elke dag van 7.30 tot 19.00 uur

Meer info: Véritable nougat de Sault en Provence - André BOYER

https://www.nougat-boyer.fr/

Berlingots: De kleurrijke snoepjes van Carpentras

Stel je voor, je wandelt door de charmante straatjes van het schilderachtige Carpentras, een stadje gelegen in de betoverende regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Terwijl je geniet van de pittoreske omgeving word je omhuld door de verleidelijke geur van zoete lekkernijen die je tegemoet komt. Hier ontdek je een uniek snoepje dat al generaties lang geliefd is: de Berlingot.

De suikerbakkerij van de Mont Ventoux is een ware schatkamer voor liefhebbers van de Berlingot. Hier in dit kleine paradijs van zoetigheden word je ondergedompeld in het fascinerende verhaal van dit geliefde snoepje. Betreed het kleine museum en ontdek de rijke geschiedenis en het vakmanschap achter deze lokale lekkernij.

Als je geluk hebt, kun je zelfs de fabriek bezoeken en getuige zijn van het ambachtelijke proces van het maken van de beroemde Carpentras Berlingot. Laat je verbazen door de behendigheid en precisie van meester-suikerbakkers terwijl ze de siroop tot leven brengen en rollen tot kleurrijke snoepjes. Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten en die je een dieper inzicht geeft in de geheimen en technieken achter dit heerlijke snoepgoed.

Natuurlijk is er geen betere manier om je onderdompeling in de wereld van de Berlingot compleet te maken dan door deel te nemen aan een proeverij. Laat je smaakpapillen verwennen met een scala aan smaken, van traditioneel tot avontuurlijk. Proef de zoete en fruitige aroma's die dansen op je tong en geniet van het pure genot dat deze kleine snoepjes met zich meebrengen.

Achter de suikerbakkerij schuilt een karakter, dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Carpentras, Serge Clavel. Met zijn unieke persoonlijkheid en rijk familie-erfgoed heeft hij de traditie van de Berlingot levend gehouden en nieuwe hoogten bereikt. Zijn passie voor het vak en zijn toewijding aan kwaliteit maken elk stukje Berlingot nog specialer.

Bezoek de suikerbakkerij van de Mont Ventoux, duik in de wereld van de Berlingot en laat je betoveren door de heerlijke smaken en het ambachtelijke vakmanschap. Het is een ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je hart zal vervullen met een diepe waardering voor dit iconische snoepje. Kom en laat je verrassen door de magie van de Carpentras Berlingot!

Meer info: Berlingot de Carpentras

Zoet en kleurrijk

Wie kent het snoepgoed van Haribo niet? Maar wist je al dat er in de Provence ook een heus Haribo snoepmuseum te vinden is? Het museum, genaamd "Musée du Bonbon Haribo", bevindt zich in de stad Uzès en is een absolute must-see voor zoetekauwen.

Het museum neemt je mee op een zoete reis door de geschiedenis van Haribo. Van de oprichting van het bedrijf in 1920 door Hans Riegel Sr. tot de ontwikkeling van de beroemde gummibeertjes en andere snoepjes. Ontdek hoe de snoepjes gemaakt worden, bewonder de oude verpakkingen en geniet van de zoete geur die door het museum hangt.

Naast het museum is er ook een gigantische Haribo-winkel waar je je helemaal kunt laten gaan en de lekkerste snoepjes kunt kopen. En als kers op de taart kun je in het museum ook nog eens de grootste Haribo beer ter wereld bewonderen. Een absolute must-see voor jong en oud!

Meer info : Haribo Museum

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right