Departementen
Vaucluse

Vaucluse

De Vaucluse is dé vakantiebestemming bij uitstek om de charme van de Provence te ontdekken.

Meer over de

Vaucluse

De Vaucluse is gelegen in het hartje van de Provence en is tevens één van de zes departementen van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, samen met de departementen: Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritime, Bouches-du-Rhône en Var. In de Vaucluse vinden we verschillende grote en belangrijke steden, zoals: Apt, Avignon en Carpentras. Zo blijft dit departement één van de meest geliefde vakantiebestemmingen tot op vandaag.

De stad Avignon, beschermd door zijn stadsmuren, staat op de Unesco-werelderfgoedlijst en heeft zijn sporen uit het verleden weten te bewaren. De stad van de pausen is al sinds 1947 elke zomer het decor van het wereldberoemde festival voor podiumkunsten. In straatjes, op pleinen en op andere geïmproviseerde locaties wordt de creativiteit van dansen, acteren en muziek samengebracht. Vanuit de tuin op de Rocher des Doms, die zich naast het Palais des Pâpes bevindt, heb je een prachtig uitzicht op de Rhonevalei, de Mont Ventoux en de Alpilles.

De reus van de Provence is eveneens gevestigd in de Vaucluse. De Mont Ventoux ligt zo'n 20km ten noord-oosten van Carpentras en ligt op de grens van dorpen Bédoin en Beaumont-de-Ventoux. De kale berg vormde al vaak het decor van een waar wielerspektakel in de Ronde van Frankrijk. De organisatie van Le tour de France tekende de afgelopen jaren het parcours doorheen de Vaucluse. De wielergekte is daarom nooit veraf in de maand juli.