De ondergrondse wereld vol kunst en verwondering in Les Baux-de-Provence

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Kunstprojecties in Carrières des Lumières

"Carrières des Lumières" wat vertaald kan worden als de "Groeve van de Lichten" is een buitengewone locatie die de bezoekers betovert met zijn unieke combinatie van kunst, geschiedenis en verbluffende multimediale tentoonstellingen.

Wat Carrières des Lumières zo bijzonder maakt, is de manier waarop de kalkstenen muren van de 4.000 vierkante meter grote groeve fungeren als het canvas voor verbluffende projecties van meesterwerken.

Met behulp van geavanceerde audiovisuele technologie worden bezoekers ondergedompeld in een betoverende wereld waar de schilderijen van beroemde kunstenaars tot leven komen.

De harmonie van beeld en geluid brengt deze kunstwerken tot leven op een manier die de zintuigen prikkelt en de verbeelding aanwakkert.

Seizoensgebonden thematische tentoonstellingen variëren van de werken van iconische schilders zoals Van Gogh en Monet tot boeiende verkenningen van verschillende kunststromingen en historische periodes.

Bezoekers kunnen vrij door de groeve wandelen, de kunstwerken van dichtbij bewonderen en zich laten onderdompelen in de meeslepende ervaring.

Het is zowel educatief als vermakelijk en trekt mensen van over de hele wereld aan die van kunst houden.

Meer info: https://www.carrieres-lumieres.com/fr

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right