Een rit vol Franse flair

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

De Provence, gelegen in het  zuiden van Frankrijk, staat bekend om zijn lavendelvelden, olijfbomen, middeleeuwse dorpjes en sfeervolle steden. Het is een regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur, en wat is een betere manier om het allemaal te verkennen dan in een 2CV?

Wanneer je aan Franse auto's denkt, komt al snel de iconische 2CV, liefkozend bekend als de "Eend", naar voren. Geïntroduceerd door Citroën in 1948 als een eenvoudige en betaalbare auto voor het platteland groeide de 2CV al snel uit tot een culticoon, geliefd om zijn unieke uiterlijk, comfortabele rijgedrag en robuuste karakter.

Geit en Eend: Liefdevolle bijnamen met betekenis

De Citroën 2CV, ook bekend als de "Deux Chevaux", kreeg al snel de bijnaam "geit". Deze koosnaam komt voort uit het Franse "deux chevaux", wat "twee paarden" betekent, verwijzend naar het bescheiden motorvermogen waarmee de auto oorspronkelijk werd uitgerust. De 2CV werd al snel een geliefde metgezel, en de term "geit" werd een liefdevolle uiting van genegenheid voor deze charmante auto.

Een andere veelvoorkomende bijnaam is "eend", afgeleid van het Franse "L'Autochenille". Deze naam benadrukt de kenmerkende ronde vormen en het compacte ontwerp van de 2CV, dat doet denken aan een jonge eend. Bovendien was de 2CV bekend om zijn vermogen om zich soepel voort te bewegen, vergelijkbaar met de bewegingen van een eend op land. Deze bijnaam benadrukt niet alleen het unieke uiterlijk van de auto, maar ook zijn wendbaarheid en veelzijdigheid op verschillende terreinen.

Samen vormen de bijnamen "geit" en "eend" een kleurrijk en liefdevol deel van de geschiedenis van de Citroën 2CV en dragen ze bij aan de unieke persoonlijkheid die dit iconische voertuig zo geliefd maakt.

Stel je voor dat je door de lavendelvelden rijdt, de geur van lavendel in de lucht, het geluid van krekels op de achtergrond. Het huren van een 2CV in de Provence gaat niet alleen over het van A naar B komen, maar ook over het omarmen van de charme van het Franse platteland.

Ontmoet het team achter de Magie: Sofie en Sven van 'La Deuche France'

In de betoverende wereld van 'La Deuche France' zijn Sofie en Sven niet zomaar de gezichten achter de schermen. Ze zijn de onmisbare drijvende kracht die deze ervaring tot leven brengt.

Sofie, het onzichtbare gezicht van het duo, weeft esthetiek en charme in elk aspect van 'La Deuche France'. Van het verfijnde ontwerp van de website tot de onvergetelijke branding van de 2CV's. Haar toewijding aan esthetiek is tastbaar, maar haar betrokkenheid gaat verder dan visuele pracht. Ze deelt haar enthousiasme met elke chauffeur, begeleidt hen met vreugde en deelt de geheimen van veilig rijden in deze nostalgische auto's.

Tegenover Sofie staat Sven, een ware meester van de 2CV's. De geschiedenis van deze iconische auto's is niet alleen zijn passie, maar ook zijn leven. Vanaf zijn vroege jeugd tot nu heeft hij de 2CV's zien evolueren en bloeien. Zijn expertise kent geen grenzen; hij kent elke nuance onder de motorkap, elke bocht van het exterieur en elke herinnering in het interieur. Met ongeëvenaarde zorg en precisie zorgt hij ervoor dat elke 2CV, van binnen en van buiten, een onberispelijk staaltje nostalgie is.

Wat hen samenbrengt, naast hun passie voor 'La Deuche France', is de liefde voor de regio. Gedreven door deze gedeelde liefde, koesteren ze niet alleen de auto's, maar verwennen ze ook elke klant die zich waagt aan een duik in de wonderlijke wereld van de 2CV's. Voor Sofie en Sven is 'La Deuche France' niet zomaar een onderneming; het is een uitnodiging om samen met hen de geschiedenis, de passie en de pracht van deze iconische auto's te delen.

Maak je klaar voor een onvergetelijke reis, begeleid door het onweerstaanbare enthousiasme van Sofie en de ongeëvenaarde kennis van Sven.

Welkom bij 'La Deuche France', waar elke rit een viering is van Franse flair en tijdloze automobiele schoonheid, vertolkt door Suzie, Clémence, Celestine, Colembe, Dolly en Odette.

Bezoek de website: https://www.ladeuchefrance.fr/nl

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op de markten van de Var!
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right
Ontdek de gezellige markten in Zuid-Frankrijk
Lees meer
chevron_right